У Харкові перейменували парк Горького та низку вулиць – нові назви

Читать на русском
Депутати Харківської міської ради на засіданні 13 червня одноголосно проголосували за перейменування кількох вулиць, а також скверу та парку Горького.
Фото: izvestia.kharkov.ua

Депутати Харківської міської ради на засіданні 13 червня одноголосно проголосували за перейменування кількох вулиць, а також скверу та парку Горького.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер міста Ігор Терехов.

Деколонізація України: Зеленський підписав закон про заборону імперської пропагандиУкраїна позбудеться географічних назв, пов'язаних з російським колоніалізмом. Відповідний закон підписав Володимир Зеленський.

Так, тепер вулиця Плехановська має ім'я Георгія Тарасенка – командира добровольчого підрозділу «Фрайкор», який загинув на фронті у березні минулого року.

Вулицю Державінську перейменували на честь командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, вулицю Броненосця «Потьомкіна» – на честь українського комбата Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській названо ім'ям бойового медика Владислави Чорних.

«Крім цього, замість парку Горького тепер ми маємо Центральний парк культури і відпочинку. Саме ця назва вже давно прижилася серед харків'ян», – написав Терехов.

Він додав, що мешканцям Харкова, які мають житло на вулицях із новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно.

Нагадаємо, у квітні 2022 року Терехов заявив, що топоніми, пов'язані з росією, повинні зникнути з карти Харкова. У лютому стало відомо, що в місті хочуть перейменувати відразу 18 топонімів, пов'язаних із росією.

Раніше повідомлялося, що нардепи пропонують перейменувати одне із сіл Харківщини на Залужне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: