У Києві перейменували ще десятки вулиць, у тому числі проспект та площу Перемоги

Читать на русском
У Києві ухвалили рішення про перейменування ще 31 вулиці, назви яких пов'язані з росією та радянським минулим.
Фото Слово і діло

Депутати Київської міськради ухвалили рішення про перейменування ще 31 вулиці столиці, назви яких пов'язані з росією та радянським минулим.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Тотальна дерусифікація: які пам'ятники в українських містах знесли у 2022 роціВ Україні в 2022 році зносили пам'ятники Пушкіну, Горькому, Катерині II, Суворову, Жукову, радянським воїнам. Більше – на інфографіці.

«Зокрема, перейменували проспект Перемоги. Йому повернули історичну назву – проспект Берестейський. А площа Перемоги тепер називатиметься Галицькою», – розповів він.

Кличко зазначив, що у Києві триває процес дерусифікації та позбавлення від радянських назв та символів, пов'язаних із країною-агресором.

«Кияни вже пишаються новою назвою бульвару Дружби Народів, який тепер носить ім'я засновника української армії Миколи Міхновського, а також новою назвою вулиці Московської, яка стала вулицею Князів Острозьких», – наголосив Кличко.

Крім проспекту та площі Перемоги, перейменували також провулок Мічуріна у Печерському районі, який отримав назву Болсуновський, Брест-Литовське шосе у Святошинському районі на Берестейське шосе, а вулицю Петрівську у Шевченківському районі на вулицю Вознесенський Яр.

Загалом у столиці вже перейменовано 268 міських об'єктів.

Нагадаємо, у Києві в Маріїнському парку демонтували пам'ятник радянському генералу Ватутіну, а днем раніше у столиці знесли пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: