Харків відмовиться від міст-партнерів у рф та перейменує ряд топонімів

Читать на русском
У Харкові перейменують не лише Московський район та Московський проспект, а й низку інших вулиць, площ, скверів – без асоціацій з росією.
city.kharkov.ua

Після того, як росія напала на Україну, у Харкова більше не буде міст-побратимів у країні-агресорці. Крім того, в місті приберуть усі назви вулиць та районів, пов'язані з росією.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов у Telegram у середу, 27 квітня.

Подоляк допускає потужні бої не лише за Донбас, а й за ХарківВ Україні очікуються потужні бойові зіткнення ЗСУ та російської армії не лише за території Донбасу, а й за Харків.

«Ще у перші дні війни я дав доручення прибрати з сайту Харківської міської ради усі російські міста-партнери Харкова. Таких міст було п'ять – Білгород, Нижній Новгород, Санкт-Петербург, Новосибірськ та Москва. У Харкова, який вже 63 день зазнає цілодобових бомбардувань, не може бути побратимів у країні-агресорі. Тим більше, не може бути містом-партнером Москва, в якій і зароджувалися плани знищення України та геноциду українського народу», - повідомив він.

Мер зазначив, що з цієї ж причини у Харкові не може бути і топонімів, пов'язаних із країною-агресоркою.

«Після нашої Перемоги на першій же сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не лише Московського району та Московського проспекту. Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни, багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов'язаних з рф, мають зникнути з карти Харкова», - заявив Терехов.

Він додав, що свої ідеї щодо перейменування міста зможуть надсилати і самі харків'яни.

«Найближчим часом на сайті міської ради ми створимо спеціальний розділ, де ви зможете залишати свої пропозиції про те, які топоніми Харкова мають назавжди зникнути, а які з'явитися. Упевнений, що на карті нашого міста мають бути увічнені захисники Харкова та України – як окремі герої, так і цілі військові з'єднання», – підсумував Терехов.

Нагадаємо, з першого дня вторгнення росія не перестає обстрілювати Харків і область. Майже кожен день у місті повідомляють про загиблих або про поранених мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: