Нардепи пропонують перейменувати одне з українських сіл на Залужне

Читать на русском
Профільний комітет Верховної Ради підготував новий пакет змін назв населених пунктів. До списку, серед іншого, потрапило село Ватутіне на Харківщині.
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Комітет з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Верховної Ради підготував новий пакет змін назв населених пунктів.

Про це повідомив народний депутат Віталій Безгін.

До списку, серед іншого, потрапило село Ватутіне на Харківщині.

Комітет затвердив перейменування цього населеного пункту на Залужне – на честь Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Дерусифікація назв населених пунктів в Україні продовжується! Підтримали цілий пакет змін назв, серед якого слід виділити одну: Ватутіне (Харківська область) буде перейменовано на Залужне!», - написав Безгін у Facebook.

Варто зазначити, що мешканці Ватутіного самі виступили з цією ініціативою ще на початку року. У лютому Харківська облрада схвалила звернення до Ради про перейменування села Ватутіне на Залужне.

Нагадаємо, у березні Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє назви, що уособлюють імперську політику Росії, саму Росії або осіб, причетних до неї. Через місяць цей закон підписав Володимир Зеленський.

Раніше президент відповів на петицію українців про перейменування росії на Московію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: