У Львові перейменували вже 8 вулиць, у планах ще понад 50

Читать на русском
У Львові в рамках деколонізації перейменовано перші 8 вулиць, на черзі – 31 із 53 схвалених робочою групою.

У Львові в рамках деколонізації перейменовано перші 8 вулиць, на черзі – 31 із 53 схвалених робочою групою.

Про це повідомив перший заступник мера Львова, голова робочої групи з перейменування вулиць у Львівській міській територіальній громаді Андрій Москаленко на брифінгу у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зміни у шкільній програмі: творчість Гоголя та Булгакова вирішили залишитиМОН хоче залишити у програмі зарубіжної літератури письменників, чия творчість чи біографія тісно пов'язані з Україною.

«Робоча група проаналізувала понад 100 різних звернень (пропозицій). На сесії міськради ми визначили, що 53 вулиці з цього списку буде деколонізовано… На попередній сесії міської ради ми ухвалили рішення перейменувати перші 8 вулиць, і таблички з новими назвами вулиць вже розміщуються у нашому місті», - сказав Москаленко.

Він навів кілька прикладів перейменувань: Некрасова перейменована на честь героя, поета, громадського активіста Юрія Руфа, Брюллова тепер носить ім'я Ірини Калинець, яка започаткувала музей терору, що знаходиться на цій вулиці, Дагестанська стала Гостомельською. З'явилися і нові назви вулиць - Чорнобаївська, Херсонська.

«Минулого тижня ми отримали результати ще щодо 25 вулиць. І наступного тижня ми прийматимемо фінальне рішення щодо 31 вулиці», - сказав Москаленко.

За його словами, обговорюються і такі назви вулиць, як Білозіра (композитор Ігор Білозір, 1955-2000 рр. – ред), Вакарчука (виконавець, композитор Святослав Вакарчук – ред).

«Такі вулиці мають бути у Львові, бо це два великі українці, які зробили дуже багато для нашої держави», - наголосив Москаленко.

Нагадаємо, Мінкульт радить перейменовувати вулиці Гагаріна, Пушкіна та ще низку російських діячів.

У травні у Києві перейменували арку Дружби народів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: