Вулиці Ірпінська та Холодноярська: у Харкові хочуть перейменувати ще 18 топонімів

Читать на русском
На сайті Харківської міської ради опубліковано пропозиції щодо перейменування 18 топонімів, пов'язаних із росією.

На сайті Харківської міської ради опубліковано пропозиції щодо перейменування 18 топонімів, пов'язаних із росією.

«Запропоновані назви було розроблено спільними зусиллями Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топонімики Харківської міської ради», - повідомляє пресслужба мерії.

Дерусифікація-2022: на честь кого перейменовують вулиці найбільших міст УкраїниНа честь кого найчастіше перейменовують вулиці Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Одеси – на інфографіці.

Зокрема, 7 топонімам (вул.Рязанська, вул.Челюскінців, вул.Революції 1905р. та однойменному узвозу, вул.Староуральська, а також однойменним провулку та в'їзду), пропонується повернути історичні назви.

Провулок Брянський пропонується назвати Холодноярською вулицею (на честь 93-ї ОМБ «Холодний Яр», що відзначилася під час боїв у Харківській області), вул. Кабардинську – «Лісової пісні» (на честь однойменного твору Лесі Українки), вул. , Московську вулицю – Ірпінською, а Московський в'їзд – Волноваським, Північнокавказьку вулицю – Гостомельською, а Північнокавказький в'їзд – Бучанським.

Нагадаємо, у квітні 2022 року міський голова Ігор Терехов заявив, що топоніми, пов'язані з Росією, повинні зникнути з карти Харкова.

У травні Харківська міськрада на позачерговій сесії ухвалила рішення про перейменування Московського району міста та ще трьох топонімів, пов'язаних із росією.

Нещодавно у Києві перейменували ще понад 30 вулиць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: