У Байдена анонсували новий пакет військової допомоги Україні: що відомо

Читать на русском
Адміністрація Джо Байдена скоро оголосить про виділення наступного пакета військової допомоги Україні з наявних резервів Пентагону.

Адміністрація Джо Байдена «дуже-дуже скоро» оголосить про виділення наступного пакета військової допомоги Україні з наявних резервів Пентагону за повноваженнями президента США.

Про це координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив під час пресбрифінгу у понеділок, 12 червня.

«Ви бачили пакет допомоги, виділений в межах програми USAI, про який було оголошено наприкінці тижня. Я думаю, дуже-дуже скоро ви побачите додаткові пакети допомоги, які нададуть Сполучені Штати», - зауважив Кірбі.

Пентагон оголосив великий пакет допомоги Україні: що передадутьНовий пакет військової допомоги від США включає в себе критично важливі засоби ППО і боєприпаси, а також сучасні БПЛА RQ-20 Puma.

Він також зазначив, що люди у Вашингтоні знають, що саме потрібно Україні, в тому числі для її нинішніх контрнаступальних операцій.

«Ми зосереджуватимемося на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою»,- зазначив представник Білого дому.

Раніше президент Зеленський у зверненні анонсував нову підтримку зброєю від міжнародних партнерів.

«Провів і кілька нарад щодо наших міжнародних заходів. Цей тиждень, як і завжди, зробимо дуже змістовним. Перше: готуємо нову підтримку зброєю від наших партнерів для наших воїнів. Друге: готуємо залучення більшої кількості світових суб’єктів до реалізації формули миру. Третє: працюємо, щоб Вільнюський саміт був справді змістовним», - сказав президент.

Нагадаємо, що 9 червня Міноборони Сполучених Штатів оголосило про виділення нового пакету оборонної підтримки Україні на загальну суму $2,1 мільярда. Зокрема, до цього пакету увійдуть ракети для систем протиповітряної оборони Patriot та Hawk.

Також в офісі прем’єр-міністра Канади оголосили, що країна виділяє 500 млн канадських доларів (близько $400 млн) на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: