В Україну з неанонсованим візитом прибув прем’єр-міністр Канади Трюдо

Читать на русском
Трюдо прибув разом із віцепрем'єр-міністром, яка має українське походження. Його візит не анонсувався, як і більшість візитів західних урядовців, з міркувань безпеки.
фото: Lb.ua

У суботу, 10 червня, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем'єр-міністр Канади Христя Фріланд прибули з неанонсованим візитом до Києва.

Про це повідомляє CBC.

Як зазначається, Трюдо прибув разом із віцепрем'єр-міністром, яка має українське походження.

Його візит не анонсувався, як і більшість візитів західних урядовців, з міркувань безпеки.

«Поїздка Трюдо в Україну була запланована в умовах суворої секретності. Він покинув Оттаву, оскільки політична криза, пов'язана з імовірним іноземним втручанням Китаю в останні два федеральні вибори, набула драматичного розмаху після раптової відставки спеціального доповідача і колишнього генерал-губернатора Девіда Джонстона», - пише видання.

В Києві Трюдо розпочав свій візит з покладання вінків до Стіни пам'яті загиблих за Україну.

При цьому, його вже привітав президент Володимир Зеленський, опублікувавши відповідне відео.

Варто зазначити, що це вже другий візит Трюдо до України з моменту початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року. Востаннє Трюдо відвідував Україну у травні 2022 року.

Водночас, в офісі прем’єр-міністра Канади оголосили, що країна виділяє 500 млн канадських доларів (близько $400 млн) на військову допомогу Україні.

«Канада твердо налаштована реагувати на чинне незаконне й невиправдане вторгнення, продовжуючи надавати військову допомогу, таку як: 500 млн дол нових коштів на військову допомогу для підтримки спроможності реагувати на російську агресію», - йдеться у поширеному пресрелізі.

Нагадаємо, що Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію. Воно триватиме до 9 червня 2024 року.

Також стало відомо, що Канада вирішила передати Україні ракети AIM-9, країна виділить цю зброю зі своїх запасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: