Апеляція ВАКС скасувала заочний арешт адвоката зі справи екссудді

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила скаргу захисника обвинуваченого у справі колишнього служителя Феміди з окупованої Луганщини.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт адвоката Анатолія Воронкіна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пособництві надати неправомірну вигоду колишньому голові Новопсковського районного суду Луганської області Роману Потапенку.

Таке рішення 6 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно взяв під варту адвоката Анатолія Воронкіна, оскільки той переховується на окупованій території. Захисник обвинуваченого подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника - задовольнити. Ухвалу Вищого антикорупційного суду від 22.05.2023 року - скасувати. Постановити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання прокурора САП про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо (Анатолія Воронкіна - відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, протягом березня-серпня 2017 року Потапенко за участі адвоката Воронкіна вимагав та отримав неправомірну вигоду від обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення за незастосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та винесення виправдувального вироку в кримінальній справі, яка перебувала в цього судді на розгляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: