Обвинувачена САП екссуддя з Дніпра Овчаренко зникла безвісті

Читать на русском
Апеляційна інстанція оголосила в розшук і призупинила слухати скаргу на вирок колишній служительниці Феміди, оскільки вона зникла безвісті.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила в розшук колишню суддю Кіровського районного суду Дніпра Наталію Овчаренко, оскільки вона зникла безвісті. Слухання скарги на її вирок призупинили.

Таке рішення 2 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановив суд, Овчаренко не була під час оголошення вироку і до неї не застосували запобіжний захід у виді тримання під вартою. Всі документи, направлені за адресою обвинуваченої, поверталися до суду без вручення.

Водночас, захисник Овчаренко долучив до матеріалів справи витяг з іншого кримінального провадження, в якому зазначається, що колишня суддя 28 лютого 2023 року близько 10:00 пішла з будинку за місцем мешкання та не повернулась. У межах цієї справи проводяться розшукові заходи, спрямовані на встановлення місця знаходження Овчаренко.

«Оголосити розшук (Наталії Овчаренко – ред.). Виконання розшуку обвинуваченої доручити уповноваженим особам НАБУ. Контроль за виконанням покласти на прокурорів САП, які здійснюють підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні №42016000000002089 від 11 серпня 2016 року. Кримінальне провадження стосовно (Овчаренко – ред.) зупинити до її розшуку або надання відомостей про її місцезнаходження. У випадку встановлення місцезнаходження обвинуваченої негайно повідомити АП ВАКС», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 1 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватою екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Наталію Овчаренко і засудив її до 10 років колонії з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного її майна. Також суд визнав винуватою лікарку Наталію Антонову у підробленні медичний довідок (ч. 3 ст. 358 КК України). Їй призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, від якого її звільнено на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності. Як відомо, екссуддя Овчаренко брала в Антонової довідки з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не хотіла розглядати.

Нагадаємо, САП обвинувачує екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Овчаренко у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Її судили разом із ще одним екссуддею Олегом Ходасевичем, який помер у 2018 році. За версією обвинувачення, Овчаренко вимагала 30 тисяч доларів неправомірної вигоди і отримала 16 тис. дол. за постановлення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: