ВАКС заочно заарештував обвинуваченого адвоката зі справи екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про обрання заочного запобіжного заходу обвинуваченому, який перебуває в окупації.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту адвоката Анатолія Воронкіна, оскільки той переховується в окупованій частині Луганської області. Його обвинувачують в пособництві надати неправомірну вигоду колишньому голові Новопсковського районного суду Луганської області Роману Потапенку.

Таке рішення 22 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 25 травня 2022 року антикорупційний суд зупинив провадження у справі, оскільки екссуддя Потапенко був мобілізований в лави Збройних сил України, а Воронкін проживав в смт Новоайдар Луганської області, яке перебуває в окупації. Тоді адвоката оголосили в розшук. 22 травня ВАКС вирішив заочно заарештувати Воронкіна.

«Обрати обвинуваченому (Анатолію Воронкіну – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зупинити судове провадження за обвинуваченням (Анатолія Воронкіна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК, до його розшуку», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, протягом березня-серпня 2017 року Потапенко за участі адвоката Воронкіна вимагав та отримав неправомірну вигоду від обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення за незастосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та винесення виправдувального вироку в кримінальній справі, яка перебувала в цього судді на розгляді.

Нагадаємо, справу екссудді Потапенка скерували до антикорупційного суду. Пізніше САП зачитала у цій справі обвинувальний акт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: