Хабар посадовцю УЗ: підозрюваного залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу сторони захисту на рішення слідчого судді про взяття під варту підозрюваного.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою директора ТОВ «Обрій події» Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні неправомірної вигоди посадовцю філії АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 1 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заарештував Бутанова з альтернативою 30 млн грн застави. Не погодившись з рішенням, адвокат підозрюваного подав на це скаргу.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 травня 2023 року, постановлену в межах кримінального провадження №52022000000000169 про застосування до (Ігоря Бутанова – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: