У США вважають, що забезпечили Україну всім необхідним перед контрнаступом

Читать на русском
Адміністрація США вважає, що разом із союзниками та партнерами забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.
Ілюстративне зображенняФото з відкритих джерел

Адміністрація США впевнена, що разом із союзниками та партнерами забезпечила Україну військовою допомогою, яка дозволить здійснити контрнаступ.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

«Ми покрили потреби України для проведення її контрнаступу станом на зараз. Україна сама вирішить, коли його розпочати. Але ми переконані, що зробили все потрібне. А кажучи «ми», я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів», – сказав він.

Кірбі наголосив, що йдеться не тільки про передачу систем ППО. Наразі це найактуальніша потреба, але мова йде і про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведення навчань.

Він також зазначив, що з кожним кроком контрнаступу та звільнення територій Україна потребуватиме поповнення боєприпасів і техніки.

«Бойові дії – це динамічний процес. Тому ми маємо бути певними, що ми також «динамічно» готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати у такому ж дусі впродовж наступних днів і місяців», – підкреслив Кірбі.

Нагадаємо, США готують новий пакет військової допомоги для України.

Раніше Джонт Кірбі заявив, що Білий дім сконцентрований на реалізації мирного плану України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: