Україна перед контрнаступом посилає якомога більше хибних сигналів, щоб спантеличити рф – Politico

Читать на русском
Україна перебуває в критичній фазі обману противника перед початком контрнаступу – намагається збити рф з пантелику щодо того, де і коли може бути завдано удару.
twitter.com/DefenceU

Україна перед контрнаступом перебуває в «критичній фазі обману» противника – посилає якнайбільше хибних сигналів, щоб спантеличити росію щодо того, де і коли може бути завдано удару.

Про це пише американське видання Politico.

Події перед контрнаступом видання порівнює з операціями «М'ясний фарш» і «Охоронець», які за часів Другої світової війни проводили союзники, щоб дезінформувати нацистську Німеччину.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

До контрнаступу залишилося лише кілька тижнів: швидше за все, він почнеться в середині травня або на початку червня, вважають журналісти. І зараз Україна намагається дезінформувати росію.

Росія, ймовірно, найбільше побоюється атаки з півдня, що може ознаменувати початок звільнення Криму. Згідно з супутниковими знімками, росіяни останніми тижнями зміцнювали оборону на окупованій території Запорізької області, а ще раніше – на півострові.

Але розмови українського командування щодо наміру розрізати сухопутний коридор у Крим можуть бути блефом. У Politico припускають, що Україна може готувати удар у Бахмуті: цим можна було б пояснити небажання дотримуватися порад Заходу та виводити з міста війська.

При цьому більшість аналітиків відзначають, що бої в Бахмуті змусили рф послабити свою оборону в інших місцях – саме по цих зонах можуть вдарити ЗСУ.

Видання зазначає, що ще більше заплутати суперника минулого тижня спробувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, яка заявила, що контрнаступ не можна звести до одного удару, і деякі дії вже відбуваються на сході.

Україна, пише Politico, має багато альтернатив уздовж лінії фронту у формі півмісяця. Але більшість військових аналітиків згодні з тим, що найімовірнішим є один великий удар і хибний маневр, оскільки армія не має достатньо техніки для прориву на різних напрямках.

Нагадаємо, керівник розвідки Кирило Буданов, коментуючи майбутній контрнаступ, зазначив, що Україна підходить до знакової битви для своєї новітньої історії. Але коли вона розпочнеться, це таємниця.

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше говорив, що військові мають не один варіант розвитку подій на фронті, тому будь-які прогнози щодо контрнаступу безпідставні.

Міністр оборони України Олексій Резніков у березні говорив, що контрнаступ планується одразу на кількох напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: