Ціллю атаки дронів на Москву могли бути будинки офіцерів російської розвідки – NBC

Читать на русском
Атака безпілотників на Москву 30 травня була націлена на будинки, де мешкають офіцери російської розвідки, повідомляють ЗМІ.
Інтерфакс

Масована атака безпілотників на Москву 30 травня могла бути націлена на будинки, де живуть офіцери російської Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на високопоставленого американського чиновника та співробітника Конгресу.

Москву атакували безпілотники: реакція соцмережЩо пишуть українці у соціальних мережах про масовану атаку безпілотників на Москву 30 травня.

Принаймні, один із житлових будинків, які постраждали від ударів безпілотників, пов'язаний з російською СЗР – це дані американського стартапу Strider Technologies, який збирає інформацію з відкритих джерел.

За інформацією Strider Global Intelligence, будівля належить російській державній бюджетній установі, яка має контракти з військовою частиною, пов'язаною зі Службою зовнішньої розвідки.

Неясно, чи було пошкоджено квартиру когось з офіцерів СЗР чи поранено її співробітників.

Нагадаємо, вранці 30 травня кілька десятків безпілотників атакували Москву та Підмосков'я.

У Кремлі заявили, що атака нібито є відповіддю України на «ефективний удар по одному із центрів прийняття рішень».

Володимир путін, у свою чергу, пригрозив «дзеркальними діями». При цьому, за інформацією ЗМІ, сам російський президент «з дуже великою ймовірністю» знаходився у своїй резиденції в Ново-Огарьово в момент атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: