США та Британія по-різному відреагували на атаку безпілотників на Москву

Читать на русском
У Білому домі не підтримують проведення атак усередині кордонів росії, а Британія, у свою чергу, допускає застосування сили іншими країнами для протидії агресії.
Фото: росЗМІ

Представники США та Великої Британії прокоментували ранкові вибухи в Москві та Підмосков'ї, спричинені масованою атакою дронів.

Про це повідомляє The Guardian.

Москву атакували безпілотники: реакція соцмережЩо пишуть українці у соціальних мережах про масовану атаку безпілотників на Москву 30 травня.

У Білому домі заявили, що американська влада все ще збирає інформацію про атаку.

При цьому представник адміністрації Байдена уточнив, що США не підтримують атак усередині росії.

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі, у свою чергу, сказав, що не робитиме припущень щодо характеру атаки.

Водночас він зазначив, що Україна має «законне право» захищатися і може «застосовувати силу» за межами своїх кордонів для відображення агресії.

«Україна має право проектувати силу за межі своїх кордонів, щоб підірвати здатність росії проектувати силу на саму Україну», – заявив глава британського МЗС.

Клеверлі додав, що «законні військові цілі» за межами України є частиною її самооборони.

Нагадаємо, вранці 30 травня кілька десятків безпілотників атакували Москву та Підмосков'я. Путін очікувано звинуватив у цій атаці Україну та пригрозив «дзеркальними діями».

Радник голови ОП Михайло Подоляк у свою чергу зазначив, що «не всі дрони готові атакувати Україну, деякі хочуть повернутися до своїх творців і поставити низку питань».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: