Москву атакували безпілотники: реакція соцмереж

Читать на русском

Що пишуть українці у соціальних мережах про масовану атаку безпілотників на Москву 30 травня.

Масована атака на Москву сталася вранці 30 травня. Це сталося за кілька годин після того, як росія вдарила дронами-камікадзе по Києву.

За інформацією видання «Верстка», російську столицю атакували понад 30 безпілотників, які були помічені, зокрема, в районах Рубльовського та Іллінського шосе, де розташовані будинки представників еліти та державні резиденції. Також безпілотники впали в селі Іллінське Красногірського району, селі Тимошкіно та в Одинцовському районі (менш ніж за 10 км від резиденції путіна в Ново-Огарьово).

При цьому в російському міноборони визнали атаку лише 8 безпілотників та звинуватили у цьому «київський режим».

В ОПУ спростовують причетність України: за словами Михайла Подоляка, Україна «із задоволенням дивиться та прогнозує збільшення кількості атак», але «звичайно, прямого відношення не має».

Що у соцмережах думають про атаку на Москву – у добірці «Слово і діло».

«Це не ефективна помста. На жаль, наших ресурсів не вистачить, щоб не давати спати всій Москві кілька ночей поспіль. Прикро, але це факт. А один-два безпілотники ні на що не вплинуть. Кияни не дадуть збрехати. І тому помста нашим сусідам, які заважають спати, має бути іншою… Яка найкраща відповідь на теракти у Києві? На полі битви. Не у російських містах, саме на полі бою. На фронті. І відповідь там може спровокувати, зокрема, хаос у російських містах. Вони потім самі з цим впораються краще. Потрібно просто їх на це спровокувати. І ніщо не впорається краще, ніж російська поразка на фронті. Ми маємо обмежені ресурси. І тому ми не можемо собі дозволяти емоційних відповідей», – вважає Сергій Фурса.

«Дрони вздовж Рубльовського шосе – це атака на місце концентрації російської еліти, олігархів та чиновників. Сьогодні вони прокидалися від вибухів... Усі вони хотіли війни. Тепер вони житимуть у війні. Їхні діти житимуть у війні. Їхні батьки житимуть у війні. Ми зробимо так, що вся росія палатиме за свої злочини», – написав Петро Шуклінов.

«Імхо, це дуже нераціонально витрачати наші не нескінченні – м'яко кажучи – ресурси на те, щоб покошмарити Москву… Так, помститися – приємно, так, продемонструвати, що в «цю гру можна грати вдвох» – важливо, але – на цьому етапі війни – нераціонально… Імхо, краще б наш дрон прилетів до штабу в Севастополі, ніж дав привід московському мажору обурюватись на «абарзєвшіх хахлов», – вважає Артем Овдієнко.

Раніше ми зібрали реакцію соцмереж на атаку безпілотників на Кремль.

Нагадаємо, вчора начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов анонсував жорстку відповідь на удари росії по Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: