Путін спробував применшити значення атаки дронів на Москву, тому що немає чим відповісти – ISW

Читать на русском
Путіну особливо нічим відповісти на атаку дронів на Москву, тому він спробував применшити її значення і вдав, що росія і так вже активно вживає заходів у відповідь.
Sputnik

Російський президент володимир путін спробував применшити значення атаки безпілотників на Москву, щоб не розкривати свої обмежені можливості для відповіді.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Москву атакували безпілотники: реакція соцмережЩо пишуть українці у соціальних мережах про масовану атаку безпілотників на Москву 30 травня.

Коментуючи атаку, путін заявив, що його війська завдали «удару по штабу української військової розвідки два-три дні тому», але навіть міністерство оборони рф про це не повідомляло. «Путін натякнув, що удар безпілотників по Москві був відповіддю Києва. 30 травня міноборони росії зручно заявило, що було завдано «групи ударів далекобійною високоточною зброєю повітряного базування по основним центрам прийняття рішень в Україні». Але міноборони не стверджувало, що нещодавно завдавали ударів по штабу української військової розвідки, і немає жодних підтверджень цього», – зазначили в ISW.

На думку аналітиків, акцент путіна на минулих і поточних ракетних ударах, ймовірно, є спробою показати, що росія вже активно вживає заходів у відповідь і їй не потрібно реагувати на «провокації». В ISW зазначають, що путін віддавав накази про масовані ракетні удари по Україні через нездатність армії досягти будь-яких вирішальних результатів на полі бою.

Нагадаємо, вранці 30 травня кілька десятків безпілотників атакували Москву та Підмосков'я.

У Кремлі заявили, що атака нібито є відповіддю України на «ефективний удар по одному із центрів прийняття рішень».

Володимир путін, у свою чергу, пригрозив «дзеркальними діями».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: