Стало відомо, скільки російських військових залишилось на території Білорусі

Читать на русском
На території Білорусі станом на 6 червня перебувають близько пів тисячі російських військових, решту перекинули на схід України.
Укрінформ

На території Білорусі станом на 6 червня перебувають близько пів тисячі російських військових, решту перекинули на схід України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як змінювалась орієнтовна чисельність російських військових на території БілорусіЯк змінювалася орієнтовна чисельність російських військових у Білорусі – на інфографіці. Наразі та знаходиться близько 9 тисяч окупантів.

Наразі на території Білорусі перебуває близько 500 російських військових. Однак найближчим часом ворог переміщуватиме чергову партію мобілізованих для поновлення бойового складу.

«На території Білорусі перебуває російське угруповання військ, яке переміщується з території рф. Станом на зараз їх близько пів тисячі осіб, і ми надалі очікуємо прибуття інших підрозділів, які будуть реформовані в нові військові частини», – розповів Наєв.

Російське угруповання військ, яке перебувало до цього на території Білорусі, перекинули воювати на схід України. Окупанти були вимушені зробити це через нестачу живої сили.

«Зараз ворог проводить заходи із заведення нових мобілізованих військовослужбовців і надалі буде здійснювати їх підготовку. Що стосується прикордонної смуги, то кількість сил і засобів у прикордонній смузі Білорусі не змінилася, залишається сталою», – додав військовий.

Раніше повідомляли, що станом на кінець травня у Білорусі було кілька тисяч російських військових.

Також відомо, що рф та Білорусь підписали документи про утримання нестратегічної російської ядерної зброї в спеціальному сховищі на білоруській території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: