Білоруси допомагають окупантам будувати укріплення на тимчасово захоплених територіях – ЦНС

Читать на русском
Зазначається, що колаборанти та представники рф змушені залучати білорусів до будівельних робіт через те, що місцеві жителі не хочуть співпрацювати із загарбниками.
Фото: росЗМІ

Громадяни Білорусі будують фортифікаційні споруди для росії на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву.

Росія збудувала близько 1500 кілометрів укріплень в очікуванні контрнаступу ЗСУ – мапаГотуючись до котрнаступу ЗСУ, російська армія побудувала велику систему оборонних рубежів. За даними дослідників, довжина лінії оборони складає 1500 кілометрів.

Зазначається, що «влада» росії змушена залучати білорусів до будівельних робіт через те, що місцеві жителі не хочуть співпрацювати із загарбниками.

Білоруські гастарбайтери, у свою чергу, їдуть на тимчасово окуповані території України у зв'язку зі складною економічною ситуацією та зростанням безробіття в самій Білорусі.

«Група громадян РБ залучалася до будівництва фортифікаційних споруд на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Інша бригада білорусів виконувала роботи з демонтажу зруйнованих споруд у тимчасово окупованому Маріуполі», – розповіли ЦНС.

Нещодавно в ЦНС розповіли, що багато колаборантів тікають з тимчасово окупованих територій півдня України, щоб уникнути українського контраступу.

Водночас, на тимчасово захоплені росією території масово переїжджає криміналітет із росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: