Деякі країни вже підтвердили, що точно дадуть Україні F-16 – Зеленський

Читать на русском
Зеленський зазначив, що його порадувала готовність європейських лідерів передати Україні значну кількість винищувачів F-16.
Фото: Офіс президента України

Союзники України готові передати ЗСУ значну кількість винищувачів F-16.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції, присвяченої Дню журналіста.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

За словами глави держави, лідери деяких країн уже надали Україні усні гарантії передачі західних винищувачів.

«У нас була дуже важлива зустріч у Молдові, де я мала одну закриту зустріч із певною кількістю країн, які точно підтвердили, що вони точно дадуть нам F-16. Для цього нам потрібне спільне узгодження разом із США. Деталі я розкривати не можу», – заявив президент.

Зеленський додав, що європейські лідери також назвали зразкову кількість F-16, яку може одержити Україна.

«Я отримав від деяких партнерів уже розуміння кількості. Воно потужне. Я коли отримав цю інформацію, то мав день щастя. Була потужна пропозиція», – наголосив глава держави.

При цьому, за словами Зеленського, для F-16 потрібна інфраструктура, яка буде будуватися.

«Що стосується інфраструктури. Інфраструктури ще немає, вона будуватиметься і готуватиметься. Немає сенсу її готувати, доки немає домовленості, що ми матимемо відповідні літаки», - заявив президент.

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських військових для роботи із західними винищувачами. Держдеп назвав передачу F-16 Україні пріоритетом для США.

Першою країною, яка надасть ці літаки, можуть стати Нідерланди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: