В МЗС відреагували на різкі заяви Орбана щодо війни в Україні

Читать на русском
Європейські політики, які кажуть, що Україна не зможе виграти війну, знову помиляються, кажуть у дипвідомстві.
Інтерфакс-Україна

Європейські політики, які кажуть, що Україна не зможе виграти війну, помиляються.

Про це сказав речник МЗС Олег Ніколенко у відповідь на заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про можливу поразку України у війні.

Орбан порівняв ЄС із планами Гітлера: у Чехії заявили, що Угорщину ніхто не змушує бути частиною ЄвросоюзуНещодавнє порівняння європейської інтеграції з планами Гітлера прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана було відкинуто міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським.

«Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, коментуючи агресію росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся. Він переконаний, що Україна не зможе виграти війну. В Кремлі мають радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність росії за її агресію проти України», – йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що ті ж самі європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години.

«Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації. Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і ґарантування безпеки всієї Європи», – додав Ніколенко.

Речник МЗС додав, що зараз критично важливо об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки росії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову заявив, що Україна не зможе виграти війну проти росії на полі бою.

Нещодавно Орбан говорив, що у нього «недостатньо фантазії», щоб уявити перемогу над ядерною державою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: