Орбан заявив, що «не може собі уявити» перемогу над ядерною державою

Читать на русском
Прем'єр Угорщини заявив, що не може уявити перемогу над ядерною країною. І в цій війні, на його думку, будуть лише ті, хто програв.
Фото: AFP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що у нього «недостатньо уяви», щоб уявити перемогу над ядерною державою.

Своїми думками щодо війни в Україні він поділився в ефірі Kossuth Radio, передає місцеве видання Magyar Nemzet.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«У мене недостатньо уяви, щоб уявити, що ядерну державу можна перемогти», – сказав Орбан. За його словами, росія «не сидітиме склавши руки» і не погодиться на військову поразку.

«Незважаючи на великі ставки, у цій війні будуть лише ті, хто програв. Страшна розруха, сироти, мертві, каліки — їхня кількість збільшується з кожним днем, цвинтарі потихеньку заповнюються», – додав прем'єр.

Він назвав Угорщину «єдиною країною в Європі, яка відкрито підтримує мирну позицію». За словами Орбана, Угорщина найбільше зацікавлена у мирі та в успішній Україні.

«В Україні теж живуть угорці, частина України – це давня угорська земля, яка зараз належить Україні. Вони теж гинуть у війні, ми, угорці, як мінімум, подвійно мотивовані на забезпечення миру», – заявив Орбан.

Угорський прем'єр також сказав, що у війну завжди «залучені різні інтереси»: у ній зацікавлені виробники зброї, спекулянти та «великі західні економічні інтереси». Серед останніх, на думку Орбана, Джордж Сорос, «який завжди хотів зайти в Україну та отримати доступ до природних ресурсів росії».

Нагадаємо, у квітні Віктор Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною».

У МЗС України назвали цей вислів цинічним з огляду на те, що й сама Угорщина отримує чималі гроші від Євросоюзу.

Нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна «заплатила надто високу ціну» за війну в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: