Боррель відреагував на різкі заяви Орбана про «бідних українців»

Читать на русском
Він також уточнив, що Україна змогла порушити плани російського диктатора володимира путіна щодо швидкої перемоги та захистила себе.
Фото: AFP/Scanpix

Наразі справи України у війні з країною-агресором йдуть добре. Думки про неможливість перемоги нашої країни у війні є хибними.

Про це високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики України Жозеп Боррель заявив на брифінгу.

Як наголосив дипломат за підсумками засідання міністрів оборони ЄС, зараз Євросоюз однозначно є лідером у підтримці України. При цьому блок має намір і надалі надавати допомогу.

Орбан порівняв ЄС із планами Гітлера: у Чехії заявили, що Угорщину ніхто не змушує бути частиною ЄвросоюзуНещодавнє порівняння європейської інтеграції з планами Гітлера прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана було відкинуто міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським.

«Міністри не погоджуються з деякими людьми, які кажуть, що Україна не може виграти цю війну, тому, мовляв, ми маємо припинити її підтримувати. Ні! Навпаки, в України справи йдуть добре», - наголосив Боррель.

Він також уточнив, що Україна змогла порушити плани російського диктатора володимира путіна щодо швидкої перемоги та захистила себе.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову заявив, що Україна не зможе виграти війну проти росії на полі бою.

Згодом в МЗС України відреагували на різкі заяви Орбана щодо війни в Україні.

Нещодавно Орбан говорив, що у нього «недостатньо фантазії», щоб уявити перемогу над ядерною державою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: