ВАКС заарештував двох фігурантів справи про підкуп аграріїв

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжних заходів до двох підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд заарештував двох осіб, яких НАБУ і САП підозрюють у підбуренні до надання неправомірної вигоди службовців одного з підприємств-виробників сільськогосподарської продукції.

Такі рішення 24 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 21 липня 2023 року, в межах строку досудового розслідування. Взяти підозрюваного під варту в залі суду. Визначити заставу у розмірі 252 500 грн», – ідеться в рішенні.

Також суд узяв під варту і другого підозрюваного у справі. Йому альтернативою визначили 402 600 грн застави.

У матеріалах справи вказується, що двоє осіб звернулися до інженера з експлуатації машинно-тракторного парку ТОВ «Агрокрай» і представилися представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації Організації об'єднаних націй (далі ФАО). Вони запропонували отримання техніки для запакування і розпакування зерна в засоби тимчасового зберігання зерна за програмою отримання гуманітарної допомоги від ФАО. Дані особи повідомили, що за отримання цієї техніки керівництво ТОВ «Агрокрай» повинно віддати їм готівкою 20 000 доларів та 135 000 грн для передачі керівництву ФАО.

Один з цих підозрюваних повідомив заявнику, що його керівником є особа, яка раніше працювала головою Державної інспекції сільського господарства України, а зараз працює у ФАО та є керівником проекту щодо надання техніки сільськогосподарським підприємствам. Обох підозрюваних затримали після одержання 520 тисяч грн неправомірної вигоди.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за хабар чиновнику «Укрзалізниці». Також НАБУ та САП викрили семеро людей у махінаціях з паливом на «Укрспирті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: