Схема на 17 млн грн: ексдиректорку структури НААН оголосили в розшук

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в розшук колишнього тимчасового керівника державного підприємства.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню виконувачку обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України Вікторію Полтавченко, яку підозрюють у причетності до заволодіння 16,7 млн грн.

Про це йдеться на сайті відомства, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрювану у кримінальному провадженні № 52022000000000182 від 14.07.2022 за фактом зловживання нею своїм службовим становищем та заволодіння за попередньою змовою групою осіб належними ДП «ДГ «Елітне» ІСГС НААНУ грошовими коштами загальною сумою 16 720 116,12 грн, що є особливо великим розміром. Полтавченко Вікторія Валеріївна, 05.12.1985 р.н., підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує НАБУ.

Раніше антикорупційні органи правопорядку викликали Полтавченко на допит як підозрювану.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

Двох підозрюваних узяв під варту Вищий антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: