ВАКС заарештував двох фігурантів справи про заволодіння коштами «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до двох підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього начальника управління закупівель державного підприємства «Укрспирт» і керівника групи компаній, яких НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 55 млн грн підприємства.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«1 червня 2023 року за клопотаннями детективів НАБУ, погодженими прокурором САП, слідчі судді ВАКС обрали запобіжні заходи двом учасникам злочинної схеми реалізації на ДП «Укрспирт» палива котельного коксохімічного за завищеними цінами, яке використовувалось для виготовлення спирту», – інформує відомство.

Як стверджують у САП, ВАКС заарештував ексначальника управління закупівель «Укрспирту» з альтернативою внесення 6 млн грн застави. Також суд заарештував керівника групи компаній із заставою у 25 млн грн.

За інформацією «Слово і діло», керівником групи компаній є Руслан Чернушенко, а експосадовцем «Укрспирту» – Микола Черхавий.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

Раніше антикорупційний суд оштрафував двох свідків у межах цієї ж справи про махінації на «Укрспирті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: