Зеленський розповів, яку військову допомогу розраховує отримати від Південної Кореї

Читать на русском
Зеленський сподівається, що Південна Корея надасть Україні оборонну військову допомогу, зокрема, зенітні системи.
Getty Images

Україна вдячна Південній Кореї за гуманітарну підтримку на загальну суму понад 230 млн доларів, але все ж таки хотіла б отримати оборонні системи, зокрема, ППО.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю південнокорейському виданню Chosun Ilbo.

Медведєв погрожує «озброїти КНДР», якщо Південна Корея почне надавати Україні військову допомогуМедведєв пригрозив, що росія почне постачати КНДР новітню зброю, якщо Південна Корея надаватиме Україні військову допомогу.

В інтерв'ю Зеленський подякував корейському уряду та народу за підтримку, зокрема, за засоби для розмінування: «Обладнання для розмінування, яке Південна Корея вирішила надати, врятує життя та здоров'я незліченній кількості фермерів та дітей».

Але Україна, за його словами, хотіла б отримати оборонні системи, зокрема для захисту неба.

«Я вважаю, що принципи Кореї не повинні застосовуватись до оборонних систем та обладнання для захисту енергосистем. ЗРК – це суто оборонне обладнання, а не зброя. Для відновлення України має існувати «Небесний щит». Ми щиро сподіваємось, що Корея підтримає нас у цій галузі. Крім того, є система раннього попередження про російські авіаудари, надання якої Південною Кореєю ми також потребуємо», – розповів Зеленський.

Щодо повоєнного відновлення України, президент сподівається на співпрацю з Кореєю у сфері безпеки та оборони, передових технологій та кіберпростору, у процесі реабілітації громадян, зеленої енергетики.

Нагадаємо, у квітні президент Південної Кореї Юн Сок Єль вперше припустив, що його країна може розширити підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги.

Пізніше у Кореї заявили, що рішення про надання військової допомоги Україні залежить від дій росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: