До Ради внесли законопроєкт щодо повернення доплат військовим – нардеп

Читать на русском
Законопроєкт передбачає виплату військовослужбовцям під час дії воєнного стану додаткової винагороди у розмірі 30-100 тисяч гривень щомісячно пропорційно часу виконання бойових завдань.

Робоча група Верховної Ради подала законопроєкт №9342 по доплатам військовослужбовцям та збільшення відпусток для них.

Про це народний депутат Олексій Гончаренко повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, відповідний законопроєкт передбачає виплату військовослужбовцям під час дії воєнного стану додаткової винагороди у розмірі 30-100 тисяч гривень щомісячно пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом міністрів.

30 тисяч для військових: що відомо про скасування та повернення виплатЩо відомо про скасування додаткової винагороди для військових у розмірі 30 тисяч, чи зможуть її повернути.

До Ради також внесли норму по виплаті строковикам у розмірі 6 тисяч грн на місяць пропорційно часу проходження військової служби.

При цьому, доплати 6 тисяч грн на місяць передбачені й для військовослужбовців, які отримали травму під час ведення бойових дій, та які зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою ВЛК.

Водночас, курсанти зможуть отримувати додаткові виплати у розмірі 2350 гривень на місяць.

Окрім того, згідно з документом, військові зможуть отримати 40 днів відпустки під час дії воєнного стану (30 днів щорічної та 10 за сімейними обставинами).

«Збільшення відпусток і виплати - це про справедливість і повагу до наших військових. Буду робити все, щоб парламент ухвалив цю ініціативу», - зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, що з лютого уряд глобально переглянув питання виплати 30 тисячам військовим: якщо раніше ці гроші отримували всі військові, то з 1 лютого – лише ті, хто згідно з наказами виконують бойові завдання.

Деталі скандалу з виплатами військовим ЗСУ – на інфографіці «Слово і діло».

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінювалися витрати України на оборону з 2014 року, коли росія розпочала свою агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: