Виплати та премії для військових: у Раді розповіли, які нововведення планують

Читать на русском
Пакет законопроєктів щодо зарплат для військових готують у парламенті. Зокрема, хочуть підвищити зарплати строковикам та інструкторам, а також запровадити премії для проведення наступу.
novynarnia.com

У Верховній раді готують «стимуляційний пакет» законодавчих змін для впорядкування питання виплати зарплат та премій військовим.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

30 тисяч для військових: що відомо про скасування та повернення виплатЩо відомо про скасування додаткової винагороди для військових у розмірі 30 тисяч, чи зможуть її повернути.

Сьогодні стало відомо, що у п'ятницю збиралася робоча група, до складу якої увійшли перший заступник спікер Олександр Корнієнко, голови та представники фракції та група, голови комітету та представники силового блоку.

На засіданні обговорювали комплекс питань, пов'язаних із грошовим забезпеченням військовослужбовців та виплатою додаткової винагороди, зокрема:

  • підвищення рівня зарплати строковикам (не нижче за рівень мінімальної заробітної плати);
  • збільшення розміру стипендій курсантам вищих військових установ та навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи (не нижче за рівень стипендій цивільних вузів);
  • підвищення рівня грошового забезпечення інструкторів;
  • уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур сил оборони та безпеки у контексті запровадження єдиного стандарту грошового забезпечення;
  • виплати додаткової винагороди, зокрема створення законодавчих підстав стимулюючих виплат для проведення наступу.

«Результатом спільної роботи має стати так званий «стимуляційний пакет» законодавчих змін щодо впорядкування зазначених питань», – повідомили у Раді.

Нагадаємо, 10 квітня депутати ухвалили поправку, яка передбачає повернення військовослужбовцям додаткових щомісячних виплат у розмірі 30 тисяч гривень. Надбавку запропонували повернути за рахунок скорочення зарплат держслужбовців та менеджменту держпідприємств, але цих коштів замало.

Міністр фінансів Сергій Марченко називав єдиний спосіб фінансування виплат.

Силовики минулого тижня попросили Верховну раду відкласти питання про повернення виплат. А натомість створити робочу групу для врегулювання питання зарплат захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: