Доплати у 30 тисяч гривень: Гетманцев розповів, за якої умови військовим повернуть надбавки

Читать на русском
Ухвалена Верховною радою поправка про повернення надбавки у 30 тисяч гривень не гарантує проведення виплат. За словами Гетманцева, військовим повернуть виплати, якщо знайдуть, де взяти кошти.
Фото: РБК-Україна

Ухвалена Верховною радою поправка про повернення надбавки у 30 тисяч гривень усім військовим не гарантує проведення виплат.

Про це заявив народний депутат Данило Гетманцев, повідомляє Радіо Свобода.

Стало відомо, скільки Україні коштує місяць війниСьогодні держбюджет України щомісяця витрачає на війну 130 млрд гривень, тоді як доходи сягають лише 80 млрд гривень.

За його словами, поправка Дмитра Разумкова передбачає збільшення видатків без фактичного джерела, за рахунок чого це планується зробити.

«Він передбачив видатки бюджету на 154 мільярди, а компенсатори за рахунок скорочення заробітних плат держслужбовцям до 67 тисяч гривень він нараховує лише 2 з половиною мільярда. 154 і 2,5. Ви розумієте, що це шалена різниця між цими коштами. 98% від того, що він запропонував, необхідно десь взяти», – заявив Гетманцев.

Нардеп зазначив, що виплати військовим зможуть повернути лише тоді, коли знайдуть джерело додаткового фінансування.

«Я хочу побачити від Розумкова розрахунки. І хочу побачити від міністра фінансів також розрахунки щодо виконання цієї поправки. І якщо відповідні джерела є, якщо вони знайдуться, безперечно, обов'язково ми підтримаємо», – повідомив Гетманцев.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 10 квітня підтримала повернення військовослужбовцям додаткових щомісячних виплат у розмірі 30 тисяч гривень. На надбавки зможуть розраховувати не лише ЗСУ, а й працівники ДСНС та поліцейські.

Починаючи з 1 лютого, на доплати військовим впливають складність та специфіка бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: