Відбирав бойові доплати: командира підрозділу на Одещині заарештували

Читать на русском
Працівники ДБР повідомили йому про підозру за вимагання з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок.
Державне бюро розслідувань

Суд арештував командира підрозділу матеріального забезпечення військової частини на Одещині, який відбирав у солдатів бойові доплати.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Там зазначили, що Заводський районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення.

«У квітні 2023 року працівники ДБР повідомили йому про підозру за вимагання з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. У разі відмови він погрожував проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

У відомстві додали, що чоловіку повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого.

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років», - підсумували у ДБР.

Раніше співробітники Держбюро розслідувань повідомили про підозру у службовій недбалості військовослужбовцю, який допустив витік стратегічного авіаційного палива вартістю 6,5 млн грн.

Також ДБР затримало двох військовослужбовців, які допомагали ухилистам

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: