Виплати військовим: з 1 лютого зміниться порядок нарахування

Читать на русском
З 1 лютого розмір додаткових виплат військовослужбовцям залежатиме від районів їх перебування.
фото Мілітарний

З 1 лютого розмір додаткових виплат військовослужбовцям залежатиме від районів їх перебування. Також впливатиме складність та специфіка бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують.

Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства оборони України щодо нового порядку нарахування грошового забезпечення.

Харчування військових: у Міноборони хочуть впровадити веганське, кошерне та пісне менюДля українських військових хочуть урізноманітнити харчування, зокрема, розробити веганське, халяльне, кошерне та пісне меню.

Розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється.

«Бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти — виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються. Анонсовані зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій», - сказано у повідомленні.

Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та прийнято для дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів Сил безпеки та оборони України.

Зокрема, наразі станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати — 30 тисяч гривень.

«У зв'язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях Сил безпеки та оборони України», - наголошується у повідомленні.

Також з 1 лютого буде збільшено розміри щомісячного основного грошового забезпечення військовослужбовців (без додаткової винагороди).

Мінімальний його рівень для Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становитиме не менше 20 тис. 100 грн, для осіб рядового та начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції - на рівні не менш ніж 17 тис. грн.

Нагадаємо, з 1 січня цього року набув чинності закон, який встановлює щомісячні виплати грошової допомоги Героям України та кавалерам орденів.

У грудні Кабмін виділив кошти на додаткову винагороду військовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: