Південна Африка обіцяла імунітет учасникам саміту БРІКС, на який збирається путін

Читать на русском
ПАР обіцяла дипломатичний імунітет учасникам зустрічей групи БРІКС, на одну з яких запрошено путіна. Але наголосила, що імунітет не скасовує ордерів, які могли бути видані міжнародним трибуналом.
businesstech.co.za

Південна Африка надасть дипломатичний імунітет учасникам двох зустрічей країн групи БРІКС: зустрічі міністрів 1-2 червня, а також саміту, запланованого на 22-24 серпня, на який запрошено володимира путіна.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на офіційне повідомлення Департаменту міжнародних відносин та співробітництва МЗС.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Це стандартне надання імунітетів, яке ми робимо для всіх міжнародних конференцій та самітів, які проводяться у Південній Африці, незалежно від рівня участі. Імунітети призначені для конференції, а не для конкретних осіб. Вони призначені для захисту конференції та її учасників від юрисдикції країни, що приймає, на час проведення конференції», – заявили в департаменті.

У ПАР зазначили, що дипломатичний імунітет «не скасовує ордерів, які могли бути видані будь-яким міжнародним трибуналом щодо будь-якого учасника конференції».

Нагадаємо, після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна, в ПАР заявили, що взяли цей факт до уваги і усвідомлюють свої юридичні зобов'язання.

При цьому, як писали ЗМІ, уряд країни веде активні юридичні консультації із цього приводу та розглядає всі варіанти для уникнення виконання своїх зобов'язань. Була також інформація, що ПАР просить путіна взяти участь у саміті віртуально.

Прокурор МКС Карім Хан упевнений, що ПАР «вчинить правильно» у разі візиту російського президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: