Прокурор МКС упевнений, що Південна Африка «вчинить правильно» з ордером на арешт путіна

Читать на русском
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан упевнений, що ПАР усвідомлює свої зобов'язання та заарештує путіна у разі приїзду до країни.
Agencies

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, який у березні видав ордер на арешт володимира путіна, упевнений, що ПАР «вчинить правильно» у разі візиту російського президента.

Він сказав про це, виступаючи перед комітетом із закордонних справ Палати громад Канади, передає CBC.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Нещодавно були заяви у зв'язку з визнанням Південною Африкою своїх зобов'язань щодо Римського статуту. Вони офіційно заявили, що знають про ці обов'язки. Я не думаю, що їм потрібна моя опіка», – сказав прокурор.

«Я думаю, що вони цілком усвідомлюють свої обов'язки, і я впевнений, що вони вчинять правильно, і я думаю, що на цьому я зупинюся», – сказав Хан, відповідаючи на питання про можливий арешт путіна в ПАР.

Нагадаємо, у серпні в Південній Африці проходитиме саміт БРІКС, на який запрошено володимира путін. У ПАР після видачі ордера на арешт президента рф заявили, що взяли це до уваги і усвідомлюють свої юридичні зобов'язання.

Але, за інформацією ЗМІ, уряд країни веде активні юридичні консультації з цього приводу та розглядає всі варіанти для уникнення виконання своїх зобов'язань.

Раніше президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив про намір країни вийти із МКС. Пізніше заява була спростована.

Тепер ПАР наполягає на тому, щоб путін взяв участь у саміті віртуально.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: