Байден зателефонував Ердогану: які питання обговорювали

Читать на русском
Відповідні теми обговорювалися під час телефонної розмови, коли Байден привітав Ердогана з перемогою на президентських виборах, що відбулися в неділю, 28 травня.
Getty Images

Президент США Джо Байден обговорив зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом питання можливої покупки Анкарою американських F-16. Керівники держав також торкнулися теми входження Швеції до НАТО.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, відповідні теми обговорювалися під час телефонної розмови, коли Байден привітав Ердогана з перемогою на президентських виборах, що відбулися в неділю, 28 травня.

«Я розмовляв з Ердоганом. Я привітав Ердогана. Він все ще хоче щось пропрацювати стосовно F-16. Я сказав йому, що ми хочемо мати справу зі Швецією, так що давайте це зробимо», - сказав Байден журналістам.

Американський президент додав, що сторони зв'яжуться щодо цих питань пізніше, а саме наступного тижня.

Згідно зі словами Ердогана, президенти домовилися поглиблювати співпрацю з усіх аспектів своїх двосторонніх зв'язків, важливість яких «ще більше зросла перед регіональними та глобальними проблемами».

Варто зазначити, що Туреччина намагалася купити у США винищувачі F-16 на суму 20 мільярдів доларів, але продаж був «заморожений» через заперечення з боку Конгресу США.

Однак, адміністрація Байдена неодноразово заявляла, що підтримує угоду.

Також Сполучені Штати бажають, щоб питання вступу Швеції до НАТО було вирішено до саміту лідерів Альянсу в Литві, що відбудеться у липні.

Нагадаємо, що Реджеп Таїп Ердоган здобув перемогу на виборах президента Туреччини.

Напередодні Зеленський провів розмову з Ердоганом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: