Ердоган виграв вибори в Туреччині – попередні результати

Читать на русском
За результатами підрахунку майже ста відсотків голосів, перемагає чинний президент Реджеп Таїп Ердоган.
Українська правда

У Туреччині завершився попередній підрахунок голосів другого туру президентських виборів. За результатами попередніх даних, перемагає чинний президент Реджеп Таїп Ердоган.

Про це повідомляє видання Hurriyet та інші турецькі медіа, які публікують попередні дані.

Як повідомляє Hurriyet, за результатами підрахунку 98,22% бюлетенів, Ердоган отримує 52,12% голосів, а його опонент Кемаль Киличдароглу - 47,88%.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

При цьому, згідно з даними державного агентства Anadolu після відкриття 97,12% виборчих урн, Ердоган отримав підтримку 52,21%, у Киличдароглу – 47,79%.

За даними опозиційного агенства ANKA, після підрахунку 96,46% голосів, Ердоган лідирує з 51,78%, у Киличдароглу – 48,22%.

Варто зазначити, що голова ЦВК Туреччини заявив, що Ердоган лідирує в президентських перегонах з 54,5% після підрахунку 54% голосів. У Киличдароглу – 45,5%. Однак ЦВК країни має оприлюднити офіційні дані згодом.

Ймовірно, навіть після підрахунку 100% бюлетенів представник опозиції не зможе наздогнати чинного президента Ердогана, який йде на третій строк.

Нагадаємо, що у неділю, 28 травня, у Туреччині проходить другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці відкрились о 8-й ранку.

У першому турі виборів чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган набрав 49,51% голосів виборців. Його найближчий опонент Кемаль Киличдароглу отримав 44,88% голосів.

Повідомляли, що Киличдароглу пообіцяв відновити демократію у Туреччині, якщо виграє вибори. Ердоган, своєю чергою, обіцяв, що визнає результати виборів, незалежно від переможця, і у разі поразки мирно передасть владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: