Зеленський у зверненні пообіцяв відповідати «Петріотами» на ракетні удари рф

Читать на русском
Згідно з його словами, Patriot в руках українців забезпечує стовідсоткове збиття будь-яких російських ракет і від цього терор рф програє.
Офіс президента

Україна своїми успіхами та своїми «Петріотами» буде відповідати росії на всі прояви її агресії та зможе знищити її.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у своєму традиційному зверненні.

«Сьогодні був дуже довгий день, і почався цей день дуже рано для багатьох наших людей. Кілька російських терористичних атак за добу. «Шахеди», крилаті ракети, балістичні. Керовані авіабомби. Дякувати нашій ППО», - заявив президент.

Згідно з його словами, Patriot в руках українців забезпечує стовідсоткове збиття будь-яких російських ракет і від цього терор програє. Для країни-агресора немає більшого приниження, ніж успіхи наших воїнів.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів. Лише за один день. Більшість «Шахедів» і ракет збито.

  • Коли світ збільшує тиск на росію, зокрема санкційний, коли ізоляція терориста зростає, коли будь-якої близькості з Москвою соромляться її колишні партнери, терор програє. Власне, нашими успіхами, нашим тиском, нашими «Петріотами» ми маємо і будемо й надалі відповідати росії на всі прояви її зла.

  • Сьогодні провів засідання Ставки. Доповіді – дуже конкретні. Постачання нових систем ППО й ракет до них, відповідні домовленості з партнерами. Ефективність нашої ППО й те, що може зробити захист неба сильнішим. Доповідали на Ставці, як і завжди, Головком та командувачі оперативних напрямків. Не тільки забезпечення боєприпасами, не тільки підготовка нових бригад, не тільки наша тактика.

  • Хочу сьогодні окремо подякувати Данії – усьому народу, усьому данському політичному класу. Парламенту, уряду та особисто пані прем’єр-міністру Фредеріксен за рішення збільшити фінансування данського Фонду підтримки нашої держави на суму понад 3 мільярди доларів США. Тепер загальна сума оборонної допомоги від Данії сягне більш ніж 4 мільярди 700 мільйонів доларів. Дуже вагомо.

  • Говорив сьогодні з прем’єр-міністром Камбоджі Хун Сеном. Подякував йому за принципову підтримку міжнародних правил, усього того, заради чого нації об’єднані Статутом ООН та обов’язковими для всіх конвенціями.

  • Говорив із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Поінформував про удари терористів. Подякував за готовність і надалі допомагати нам захищати людей. Обговорили нашу оборонну взаємодію – нашу нову авіаційну коаліцію, коаліцію сучасних винищувачів, яку створюємо. І створимо! Звичайно, обговорили й посилення нашої ППО.

  • Говорив із президентом Туреччини Ердоганом. Привітав його з перемогою на виборах. Впевнений, що наша подальша співпраця – України й Туреччини – на всіх рівнях зможе дати ще більше користі нашим людям та міжнародній стабільності.

Нагадаємо, що Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо нових персональних санкцій проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб.

Раніше Зеленський у зверненні прокоментував наймасовішу атаку «Шахедами» по Україні.

Також президент анонсував масштабні санкційні пакети і сильний з точки зору співпраці з партнерами наступний тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: