У Туреччині опублікували перші попередні результати виборів, підраховано майже 50% голосів

Читать на русском
Перші цифри, оприлюднені через півтори години після закриття дільниць, грунтуються на підрахунках майже 50% бюлетенів.
фото: ВВС

За попередніми результатами президентських виборів у Туреччині, чинний президент Реджеп Таїп Ердоган лідирує у другому турі.

Про це свідчать попередні результати, які публікує турецька агенція Anadolu.

Перші цифри, оприлюднені через півтори години після закриття дільниць, грунтуються на підрахунках майже 50% бюлетенів. Наразі Ердоган лідирує з 56% голосів.

Опонент Ердогана, опозиційний лідер Кемаль Киличдароглу, має 44% підтримки виборців.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Голосування у Туреччині закінчилось о 17:00 за місцевим часом, який збігається з київським. Очікують, що голоси порахують швидко, оскільки кандидатів тільки двоє.

Нагадаємо, що у неділю, 28 травня, у Туреччині проходить другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці відкрились о 8-й ранку.

У першому турі виборів чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган набрав 49,51% голосів виборців. Його найближчий опонент Кемаль Киличдароглу отримав 44,88% голосів.

Повідомляли, що Киличдароглу пообіцяв відновити демократію у Туреччині, якщо виграє вибори. Ердоган, своєю чергою, обіцяв, що визнає результати виборів, незалежно від переможця, і у разі поразки мирно передасть владу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: