Головний суперник Ердогана пообіцяв відновити демократію у разі перемоги на виборах

Читать на русском
Головний суперник президента Туреччини Реджепа Ердогана Кемаль Киличдароглу пообіцяв відновити демократію, якщо виграє вибори.
Reuters

Головний суперник президента Туреччини Реджепа Ердогана Кемаль Киличдароглу пообіцяв відновити демократію, якщо виграє вибори.

Про це пише AFP.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Кемаль Киличдароглу пообіцяв повернутися до демократії у разі перемоги після того, як сам зробив свій вибір на виборчій дільниці.

«Нам усім не вистачало демократії. Побачимо, дасть Бог, весна прийде в цю країну», – заявив він.

Водночас чинний президент Ердоган висловив сподівання, що результат виборів буде добрим для майбутнього країни.

«Я сподіваюся перед Богом, що після завершення підрахунку голосів сьогодні ввечері результат буде сприятливим для майбутнього нашої країни, для турецької демократії», – сказав він.

Нагадаємо, 14 травня у Туреччині відбуваються президентські та парламентські вибори. Головний суперник нинішнього президента Кемаль Киличдароглу очолює світську Республіканську народну партію і стоїть на чолі 6-партійного опозиційного альянсу, який був створений, щоб повалити 20-річне правління Ердогана.

За даними соціологів, за три дні до голосування чинний глава держави Реджеп Ердоган відстає від головного конкурента на п'ять процентних пунктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: