Вибори в Туреччині: Ердоган суттєво відстає від опонента за три дні до голосування

Читать на русском
Аналітики не виключають того, що чинний президент Туреччини може втратити свою посаду вже за підсумками першого туру.
Фото: AP

У неділю, 14 травня, у Туреччині відбудуться президентські вибори. За даними соціологів, за три дні до голосування чинний глава держави Реджеп Ердоган відстає від головного конкурента на п'ять процентних пунктів.

Про це повідомляє пресслужба турецької соціологічної компанії Konda.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Згідно з опитуванням, Ердогана підтримують 43,7% виборців, тоді як кандидата від опозиції Кемаля Кілічдароглу – 49,3%.

Інші кандидати – Сінан Оган та Мухаррем Індже (який на момент публікації дослідження зняв свою кандидатуру) – не набирають навіть 5%.

«Станом на сьогодні існує ймовірність проведення другого туру президентських виборів. Але якщо тенденція зміни голосів, яка спостерігається минулого тижня, збережеться, існує також ймовірність того, що вибори закінчаться на користь Кемаля Кілічдароглу в першому турі», – розповіли аналітики KONDA.

Нагадаємо, нещодавно Ердоган провів телефонну розмову з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Під час розмови він заявив, що Туреччина готова допомогти ООН будь-якими зусиллями для припинення російсько-української війни.

Раніше Ердоган заявив про необхідність терміново провести комплексну реформу Ради Безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: