Вибори президента Туреччини: переможець визначиться у другому турі

Читать на русском
У Туреччині призначено другий тур президентських виборів. Він відбудеться 28 травня, повідомили у ЦВК.
Фото: AP

Голова Центральної виборчої комісії Туреччини Ахмет Єнер оголосив, що переможець на президентських виборах визначиться за підсумками другого туру, який пройде 28 травня.

Про це повідомляє Haberturk.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

За даними ЦВК, чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган набрав 49,51% голосів виборців. Його найближчий опонент Кемаль Киличдароглу отримав 44,88% голосів.

«Таким чином, жоден кандидат не має право бути обраним на виборах. У неділю, 28 травня, було ухвалено рішення про проведення другого туру виборів», – заявив Єнер.

За його словами, і президентські, і парламентські вибори у Туреччині відбулися «без проблем».

Нагадаємо, за даними соціологів, за три дні до голосування чинний глава держави Реджеп Ердоган відставав від головного конкурента на п'ять процентних пунктів.

Його головний суперник Кемаль Киличдароглу пообіцяв відновити демократію у Туреччині, якщо виграє вибори. Ердоган, у свою чергу, обіцяв, що визнає результати виборів, незалежно від переможця, і у разі поразки мирно передасть владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: