Вибори у Туреччині: відомі перші результати підрахунків

Читать на русском
Претендентів на пост глави держави троє, але головні перегони між чинним президентом країни Реджепоп Таїпом Ердоганом та лідером Республіканської народної партії Кемалем Киличдароглу, який навколо себе об'єднав опозицію.
Українська правда

У Туреччині розпочався підрахунок голосів, які віддали жителі країни на сьогоднішніх президентських виборах.

Про це повідомляє турецьке видання Gazete Duvar.

Зазначається, що відбувся підрахунок голосів із 26% скриньок. Згідно з останніми даними, за чинного президента проголосувало 46,8% виборців за опозиційного кандидата Киличдароглу – 47,3%, за Сінана Огана – 5,3% виборців.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Водночас, відомий турецький журналіст Фатіх Алтайли на своїй сторінці у соцмережі, повідомив, що партія нібито Ердогана не задоволена із результатами і уже вимагає перерахунку голосів у певних округах, тому, ймовірно результати будуть публікуватись із певною затримкою.

Як відомо, цього дня було побито рекорд в історії Туреччини – за попередньою інформацією ЗМІ, явка виборців становила 93,6%.

У голосуванні на закордонних дільницях могли брати участь понад 3,4 млн. осіб. Для них були сформовані виборчі комісії у 73 країнах та 156 іноземних представництвах. Процес голосування у закордонних представництвах Туреччини завершився 9 травня.

Офіційні результати голосування мають бути оголошені о 21:00.

Нагадаємо, 14 травня у Туреччині відбуваються президентські та парламентські вибори. Головний суперник нинішнього президента Кемаль Киличдароглу очолює світську Республіканську народну партію і стоїть на чолі 6-партійного опозиційного альянсу, який був створений, щоб повалити 20-річне правління Ердогана.

За даними соціологів, за три дні до голосування чинний глава держави Реджеп Ердоган відстає від головного конкурента на п'ять процентних пунктів.

Раніше головний суперник Ердогана пообіцяв відновити демократію у разі перемоги на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: