У Туреччині стартував другий тур президентських виборів

Читать на русском
У неділю, 28 травня, у Туреччині проходить другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці відкрились о 8-й ранку.
Укрінформ

У неділю, 28 травня, у Туреччині проходить другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці відкрились о 8-й ранку.

Виборчі дільниці у Туреччині відкрилися сьогодні о 08:00 за місцевим часом. Відомо, що право голосу в країні мають 60 мільйонів 721 тисячі 745 громадян. Свій вибір вони можуть зробити до 17:00. На посаду президента Туреччини претендують два кандидати – чинний глава держави Реджеп Тайїп Ердоган та лідер опозиції Кемаль Киличдароглу.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Відучора з 18:00 в країні набуло чинності обмеження свободи політичної агітації кандидатів. До 18:00 сьогодні засобам масової інформації заборонено публікувати новини, прогнози та коментарі щодо виборів і їх результатів

Нагадаємо, у першому турі виборів чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган набрав 49,51% голосів виборців. Його найближчий опонент Кемаль Киличдароглу отримав 44,88% голосів.

Повідомляли, що Киличдароглу пообіцяв відновити демократію у Туреччині, якщо виграє вибори. Ердоган, своєю чергою, обіцяв, що визнає результати виборів, незалежно від переможця, і у разі поразки мирно передасть владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: