Україна готова почати контрнаступ – Данілов розповів подробиці

Читать на русском
За словами секретаря РНБО, Україна готова почати довгоочікуваний контрнаступ проти російських окупаційних військ.
фото: ВВС

Україна готова розпочати свій контрнаступ для визволення своїх територій від окупаційних військ рф. Причому це може статися завтра, післязавтра чи через тиждень.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів у інтерв'ю для ВВС.

Як зазначає видання Данілов не став називати конкретні дати, але зауважив, що в України «не має права на помилку» щодо цього рішення, оскільки це «історична можливість, яку ми не можемо втратити».

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

«Це може статися завтра, післязавтра чи через тиждень. Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна... Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку», - цитує ВВС Данілова.

Згідно з його словами, ЗСУ почнуть наступ, коли командири розрахують, що «ми можемо отримати найкращий результат на цьому етапі війни».

При цьому, на запитання, чи готові Збройні сили України до наступу, він відповів: «Ми завжди готові. Так само як ми були готові захищати свою країну в будь-який момент. І це не питання часу».

Також секретар РНБО відкинув припущення про те, що контрнаступ уже почався, заявивши, що «знищення російських центрів управління та російської військової техніки» було завданням Збройних сил України з 24 лютого минулого року.

Водночас, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сьогодні вранці, 27 травня, опублікував у мережі відео із підписом «Прийшов час повертати своє».

Нагадаємо, що росія збудувала близько 1500 кілометрів укріплень в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

Також стало відомо, що ЗСУ під Бахмутом створили плацдарм для подальшого контрнаступу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: