Росія збудувала близько 1500 кілометрів укріплень в очікуванні контрнаступу ЗСУ – мапа

Читать на русском
Готуючись до котрнаступу ЗСУ, російська армія побудувала велику систему оборонних рубежів. За даними дослідників, довжина лінії оборони складає 1500 кілометрів.
Фото: Meduza

Готуючись до котрнаступу ЗСУ, російська армія побудувала велику систему оборонних рубежів. За даними дослідників, довжина лінії оборони складає 1500 кілометрів.

Росія побудувала у Криму систему оборонних споруд – супутникові фотоРосія за кілька тижнів збудувала в окупованому Криму мережу оборонних споруд – фото із супутника.

Про це повідомляє Meduza.

Зазначається, що в окупованому Криму траншеї з'явилися навіть на пляжах.

Уздовж узбережжя Євпаторії простяглися лінії траншей та бункерів, в окремих місцях встановлені позиції артилерії. На пляжах міста розміщені «драконячі зуби» – на випадок висадки морського десанту з бронетехнікою.

Особливу увагу російські війська приділили посиленню оборонних рубежів на Перекопському перешийку та Чонгарській протоці.

Нові укріплення навесні з'явилися і на лівому березі Дніпра – туди російські війська відступили після втрати Херсона на початку листопада 2022 року.

Також росіяни збудували укріплення в Запорізькій області в районі Токмака та Мелітополя.

Ці міста вважаються однією з ймовірних цілей контрнаступу ЗСУ. Захоплення цих міст дозволить перерізати лінії постачання російських військ із Криму та порушити зв'язок із російським угрупуванням у Донецькій та Луганській областях.

Для прикриття окупованої частини Запорізької області, включаючи околиці Мелітополя, росіяни збудували одразу кілька оборонних ліній на смузі завдовжки 25–30 кілометрів від передової до Токмака.

Ще більш серйозні укріплення російські війська звели на відстані 10 кілометрів від лінії фронту, обладнавши протитанкові рови, загородження з «драконячих зубів» та траншеї. Там же росіяни могли замінувати поля.

Траншеї вириті і на північних підступах до Токмака, а на захід від міста, вздовж траси Е-105 збудовані протитанкові рови.

Заява Зеленського про неготовність до контрнаступу може бути тиском на союзників чи обманом Кремля – NYTЗеленський міг сказати про неготовність України до контрнаступу, щоб натиснути на союзників, ввести росію в оману або зменшити очікування щодо результатів.

Також російські війська звели укріплення навколо аеродрому Бердянська за 120 кілометрів від Мелітополя – ймовірно, на випадок повітряного десанту.

Окупанти добудували і «лінію Пригожина» у Луганській області та зміцнили систему оборони навколо Донецька.

Новини про те, що ПВК Вагнера будує оборонні рубежі на Луганщині, з'явилися в жовтні 2022 року – ці укріплення називають «лінією Пригожина».

Укріплення з'явилися на флангах російського угруповання в районі Соледара, під Сватово та Кремінною – тут зупинився осінній контрнаступ ЗСУ, під час якого українці звільнили окуповані райони Харківської області, і під загрозою опинилося угруповання російських військ у районі Сєвєродонецька та Лисичанська.

Російські укріплення простяглися і вздовж кордону з Україною у Курській, Білгородській та Брянській областях.

Як зазначається, головною вразливістю нових укріплень є нестача військових у російській армії, які повинні їх контролювати.

Раніше радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що контрнаступ ЗСУ триває вже кілька днів. Згодом він розтлумачив свою заяву.

Також повідомлялося, що ЗСУ під Бахмутом створили плацдарм для подальшого контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: