Зведення Генштабу: ворог намагається наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили всі атаки

Читать на русском
Сили оборони відповіли на безчинства росіян ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу на вказаних ділянках фронту сталося 18 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 26 травня.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

За добу противник завдав по території України 18 ракетних ударів (у тому числі по населених пунктах Київської та Дніпропетровської областей). Крім того, ворог завдав 60 авіаційних ударів і здійснив близько 34 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«Ймовірність нанесення ракетних та авіаційних ударів по всій території України є дуже високою», – зазначили в Генштабі.

На Куп'янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне становище. Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, а також завдав авіаційних ударів поблизу Кислівки, Котлярівки, Табаївки та Райгородка Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби окупанти безуспішно атакували позиції Сил оборони у районі Білогорівки. Там же – завдали авіаційного удару.

На Бахмутському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Калинівка, Годин Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник протягом доби наступальних дій не проводив. При цьому росіяни завдали авіаційних ударів по ряду населених пунктів, що розташовані вздовж лінії фронту.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару поблизу Степового Запорізької області.

У Генштабі зазначили, що окупанти продовжують тероризувати мирне населення на тимчасово окупованих територіях.

«У тимчасово захоплену Новопетриківку Донецької області прибули кілька десятків російських військовослужбовців для проведення так званих «контрдиверсійних заходів». Загарбники обшукують приватні будинки, вилучають мобільні пристрої, незаконно володіють транспортними засобами місцевих мешканців. А по великому рахунку – просто грабують громадян», – йдеться у звіті.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а українські ракетники та артилеристи вразили три пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, один засіб ППО та ще одну важливу ціль окупантів.

Нагадаємо, втрати російської армії за останню добу склали 460 військових. З початку повномасштабної війни вбито вже 205 тисяч 720 військових країн-окупантів.

Раніше повідомлялося, що росія збудувала близько 1500 кілометрів укріплень в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: