Зведення Генштабу: ЗСУ відбили всі атаки ворога і завдали 27 ударів по позиціях окупантів

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби на вказаних ділянках фронту сталося 16 бойових зіткнень.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби на вказаних ділянках фронту сталося 16 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 23 травня.

В епіцентрі бойових дій залишаються два міста Донецької області – Бахмут та Мар'їнка.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

На Бахмутському напрямку протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Хромова, а також завдав авіаударів у районах населених пунктів Біла Гора, Озарянівка та Торецьк. Від ворожих обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки ворога в районі міста Мар'їнка.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів наступальні дії у районі Білогорівки, успіху не мав. Артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Невського та Білогорівку Луганської області та Торського та Спірного Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Пречистівки, здійснив обстріл населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка, Золота Нива та Велика Новосілка.

На Куп'янському та Авдіївському напрямках протягом доби рашисти наступальних дій не проводили.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує готуватися до оборони. Не припиняє знищувати інфраструктуру населених пунктів поряд із лінією бойового зіткнення.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

У Генштабі зазначили, що російська армія продовжує використовувати цивільні медичні установи тимчасово захоплених територій України з метою.

«Так, Біловодську центральну району лікарню окупанти перетворили на військовий шпиталь. Наразі медичний заклад переповнений російськими окупантами з пораненнями різного ступеня тяжкості», – йдеться у звіті.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства окупантів 14 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, 4 райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, два артилерійські підрозділи та три важливі цілі супротивника.

Крім того, протягом цієї доби було знищено 4 ворожі ударні БпЛА типу Shahed.

Нагадаємо, російські окупанти минулої доби втратили 480 військових, 4 танки, а також десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше у Міноборони заявили про зниження інтенсивності боїв у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: