Окупанти наступають на п'яти напрямках, бої за Бахмут продовжуються – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступали в районі Масютівки, Білогорівки, Новокалинового, Північного, Водяного та Первомайського. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.
Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Російські війська зосередили основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах – там сталося понад 30 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

Усього минулої доби противник завдав 20 ракетних ударів, здійснив близько 90 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. А цієї ночі, за попередньою інформацією, окупанти запустили 4 «шахеди» – всі збиті.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у районі Масютівки Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Бої за Бахмут тривають.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Новокалинового, Північного, Водяного та Первомайського.

На Мар'їнському напрямі відбито численні атаки росіян у районі Мар'їнки.

На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не вів, на Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 по зенітно-ракетних комплексах. Крім того, знищено російський ударний вертоліт Мі-24.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 пункти управління, 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів, 11 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію та 3 станції радіоелектронної боротьби російських окупантів.

Нагадаємо, вчора у ЗСУ повідомили, що продовжують витісняти окупантів під Бахмутом, на деяких ділянках за добу просунулися на 400 метрів.

За інформацією Міноборони, ЗСУ продовжують контролювати в Бахмуті певні об'єкти та приватний сектор у районі «Літак».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: