Генштаб: Сили оборони вразили станцію РЕБ і чотири «важливі цілі» окупантів

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Усього минулої доби сталося 23 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Усього минулої доби сталося 23 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 24 травня.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

Протягом доби окупанти завдали по території України 17 авіаційних ударів, а також здійснили близько 20 обстрілів із РСЗВ.

«Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», – зазначають у Генштабі.

На Бахмутському напрямку російська армія вела безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Крім того, росіяни завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Біла Гора.

На Куп'янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне становище, протягом доби вів невдалі наступальні дії в районі Масютівки.

На Лиманському напрямі окупанти наступальних дій не проводили. При цьому вони завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Діброва. Крім того, низка населених пунктів зазнала артилерійських обстрілів.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка, а в районах Новокалинового та Степового завдав авіаційних ударів.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

На Мар'їнському напрямі підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Перемога Донецької області.

Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, 4 склади боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби, 4 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях і ще 4 важливі цілі противника.

Також українські воїни знищили 2 ворожі ударні БпЛА типу «Shahed» та один розвідувальний дрон типу «Орлан-10».

Нагадаємо, втрати російської армії минулої доби склали 400 військовослужбовців. З початку повномасштабної війни було ліквідовано 204 тисячі 760 окупантів.

Раніше ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його бойовики втратили понад 20 тисяч бійців у боях за Бахмут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: